Продукти: (за 4 порции)
• 500 г свинска кайма от плешката
• 1 сурово яйце
• 1 глава лук
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 филия сух бял хляб
• 4 твърдо сварени яйца
• 60 г краве масло
• 50 г фиде
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме каймата в дълбока купа, прибавяме настъргания лук, разбитото сурово яйце, млякото, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз, накиснатия във вода и отцеден хляб. Посоляваме и разбиваме с миксер, докато получим гладка пухкава смес. Оставяме сместа 1-2 часа на студено.
Обелваме сварените яйца и ги разрязваме надлъжно на половинки. Върху всяка половинка поставяме една осма от каймата и оформяме като таралежче, на което слагаме бодли от фиде, а очичките и муцунката са зърна от черен пипер.
Нареждаме таралежчетата в тава, обилно намазана с мазнина. Върху всяко таралежче слагаме парченце масло и покриваме тавата с алуминиево фолио. Печем в предварително загрята фурна. След 20 мин сваляме фолиото и печем още малко, докато таралежчетата се зачервят.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...