Кулинарни рецепти » Свинско с 8 подправки

 Свинско с 8 подправки

Прoдукти:

• 1 кг свински врат без кости
• 1 бира
• 3-4 скилидки чесън
• 1 морков
• 2 кисели краставички
• 2 с.л соев сос
• 1 с.л дижонска горчица
• кимион (на върха на ножа)
• индийско орехче
• джинджифил
• 1 к.л. чесън на прах
• 1 щипка чубрица
• мащерка
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме, подсушаваме месото и го шпековаме с нарязаните чесън, морков и кисели краставички. Смесваме соевия сос с горчицата и с тази смес намазваме месото. Оставяме го 1 час, за да се овкуси.

Смесваме всички сухи подправки и оваляме хубаво месото в тях. Слагаме го в йенска тенджера и наливаме бирата. Захлупваме с капак или фолио и печем в сгорещена на 250°С фурна.

Сервираме със задушени зеленчуци, картофи или варен ориз.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало