Продукти:
• 500 г обезкостена телешко плешка
• 4-5 глави лук
• 200 г гъби
• 1-2 зелени чушки
• 150 г кашкавал
• 1 домат
• 4 яйца
• 1 к.ч. олио
• магданоз, чубрица
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в част от мазнината. После захлупваме и го оставяме да се задушава на умерен огън.
Отделно в останалата мазнина задушаваме до омекване по-едро нарязаните гъби и лук, както и наситнените чушки и домат.
Смесваме зеленчуците с месото, посоляваме и поръсваме подправките. Разбъркваме и варим десетина минути на тих огън.
Накрая разпределяме сместа в 4 гювечета, поръсваме с настърган кашкавал и чукваме във всяко гювече по 1 яйце. Запичаме гювечетата в умерено загрята фурна до готовност на яйцата.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...