Кулинарни рецепти » Родопска кавърма

 Родопска кавърма

Продукти:

• 500 г обезкостена телешко плешка
• 4-5 глави лук
• 200 г гъби
• 1-2 зелени чушки
• 150 г кашкавал
• 1 домат
• 4 яйца
• 1 к.ч. олио
• магданоз, чубрица
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в част от мазнината. После захлупваме и го оставяме да се задушава на умерен огън.

Отделно в останалата мазнина задушаваме до омекване по-едро нарязаните гъби и лук, както и наситнените чушки и домат.

Смесваме зеленчуците с месото, посоляваме и поръсваме подправките. Разбъркваме и варим десетина минути на тих огън.

Накрая разпределяме сместа в 4 гювечета, поръсваме с настърган кашкавал и чукваме във всяко гювече по 1 яйце. Запичаме гювечетата в умерено загрята фурна до готовност на яйцата.

Автор: Здравка Костадинова

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало