Кулинарни рецепти » Панирана целина

 Панирана целина

Продукти: (за 2 порции)

• 2 глави целина с няколко листенца
• 1 ч.ч. зеленчукова отвара или подсолена вода
• 2 яйца
• галета, брашно
• лимонов сок, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме целината филийки с дебелина 1 см. Пускаме ги в кипяща зеленчукова отвара и ситно нарязаните листенца от целина. Варим на тих огън до полуомекване, като от време на време обръщаме филийките с лъжица. Изваждаме ги и оставяме да отцедят и изстинат.

Поръсваме със сол, черен пипер и лимонов сок и ги потапяме последователно в брашно, разбитите яйца и галета. Пържим ги в силно загрята мазнина до златисто оцветяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало