Продукти:
• 1 1/2 кг картофи
• 3/4 ч. ч. олио
• 1 1/2 кофички кисело мляко
• 7-8 скилидки чесън
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на филийки. Изпържваме ги в сгорещеното олио и ги изваждаме.
В останалата от пърженето мазнина изпържваме нарязания на филийки чесън. Прибавяме ситно нарязания магданоз и киселото мляко и отстраняваме от огъня.
Връщаме изпържените картофи, разбъркваме внимателно, поръсваме с черен пипер и сервираме.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...