Продукти:
• 1,5 ч. ч. изчистен зелен грах
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1к.ч. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме зеления грах до пълното му омекване и го пасираме. Отгоре настъргваме лука.
Разбиваме 1 яйце и го прибавяме заедно с галета, колкото да получим меко тесто. Подправяме с черен пипер и сол и омесваме.
Оформяме котлети, овалваме ги в галета, а после в разбито яйце и пържим в сгорещеното олио.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...