Продукти:
• 1 кг тиквички
• 3 яйца
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. брашно
• 5-6 скилидки чесън
• половин кофичка кисело мляко
• черен пипер
• сол,
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, настъргваме ги на едро ренде и ги оставяме да се отцедят. Прибавяме брашното, наситнения магданоз и разбитите яйца. Подправяме на вкус с черен пипер и сол и разбъркваме много добре.
С помощта на голяма лъжица оформяме от сместа кюфтенца, които пържим до зачервяване в сгорещената мазнина. Заливаме готовите кюфтенца с киселото мляко, което сме размесили със счукания чесън.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...