Продукти:
• 1,5 кг сливи
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонена киселина
• 200 мл вода
Начин на приготвяне:
Изчистваме сините сливи от костилките, като използваме течността, която се е образувала при махането на костилките. Ако не е останала такава, от водата и захарта варим сироп.
Щом сиропът да се сгъстява, пускаме сливите и варим 20-25 мин, като периодично обираме пяната с решетеста лъжица. Варим докато плодовете станат почти прозрачни, а сиропът се сгъсти. Добавяме лимонената киселина, разтворена в малко вода и варим още 2-3 мин.
Разливаме конфитюра в буркани. Съхраняваме на хладно място.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...