Продукти:
• 1 кг ягоди
• 2 кг захар
• 600 г гликоза
• 3 ч.л. лимонена киселина
• 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Подреждаме ягодите в съд – ред ягоди, ред захар. Оставяме ги да пренощуват. На другия ден наливаме 1 ч.ч. вода и варим.
След като сиропът се сгъсти, добавяме гликозата и лимонената киселина. Варим още 4-5 мин и отстраняваме от огъня. Обираме пяната и разсипваме в сухи буркани.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...