Продукти:
• 1 ч.ч. малини
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Поръсваме плодовете със спирт и захар и ги оставяме да пренощуват. На другия ден варим сироп от водата и захарта, като непрекъснато го отпенваме. Когато сиропът е готов, отстраняваме от огъня и добавяме плодовете.
Когато всички малини потънат в сиропа, връщаме съда отново на огъня. Варим сладкото, докато сиропът се сгъсти.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...