Кулинарни рецепти » Джем от кайсии

 Джем от кайсии

Продукти:

• 1 кг кайсии
• 800 г захар
• 1 ч.ч. бяло сухо вино
• 1/2 ч.л. бадемова есенция
• 1 щипка лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Разделяме кайсиите на две и отстраняваме костилките. Захарта разтваряме във виното и слагаме на огъня да ври. Щом кипне, добавяме кайсиите. Варим 10-15 мин.

Изваждаме кайсиите с решетеста лъжица и ги разпределяме в буркани. Доваряваме сиропа до нужната гъстота. Лимонената киселина добавяме в последния момент, а бадемовата есенция – след като сиропът поизстине.

Заливаме плодовете със сиропа и затваряме добре бурканите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало