Продукти:
• 1,5 кг бели череши без костилките
• 800 г захар
• 270 г гликоза или захарен сироп
• 1 г /щипка/ сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Заливаме черешите с вода, колкото да ги покрие. Варим ги на умерен огън 1 час. Сваляме от огъня, изливаме водата и оставяме черешите в емайлиран съд.
Приготвяме сироп от 600 г захар и 500 мл вода и го оставяме да престои 1 ден. На следващия ден слагаме сиропа на огъня, добавяме 50 г захар и го кипваме. Заливаме с него черешите и ги оставяме да престоят една нощ.
На третия ден прецеждаме черешите, добавяме още 50 г захар, гликозата, кипваме го и отново заливаме черешите. Отново ги оставяме да пренощуват.
На четвъртия и петия ден постъпваме по същия начин, накрая прецеждаме, добавяме 50 г захар и сладкарската боя, кипваме сиропа, заливаме черешите. Накрая сиропът трябва да е станал гъст като мед.
Захаросаните череши съхраняваме в глинен или стъклен съд. Използваме ги за украса на сладкиши и торти.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....