Продукти:
• 1 кг боровинки
• 1 кг захар
Начин на приготвяне:
Почистваме боровинките и ги пускаме във вряща вода. Варим, докато омекнат. Отцеждаме и ги пускаме в горещ сироп, приготвен от захарта и 1 ч.ч. вода. Варим докато сиропът се сгъсти, като с решетеста лъжица обираме пяната.
Сладкото е готово, когато капка от сиропа, поставена върху студена чиния, не се разлива.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...