Продукти:
• 1,7 кг дюли
• 1 кг захар
• 150 г орехови ядки
• 300 мл вода
• кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Подбираме здрави и узрели дюли, махаме семенната част и ги нарязваме на кубчета. Варим ги с водата, докато омекнат съвсем. Претриваме ги през сито и слагаме в пюрето захарта и нарязаните орехи. Разбъркваме и варим на силен котлон с бъркане, докато мармаладът се сгъсти.
Прехвърляме го в разлата тава на пласт с дебелина 2-3 см и сушим на слънце или във фурна, загрята на 50 градуса около 15 часа.
Нарязваме мармалада на кубчета, овалваме ги в кристална захар и го редим в чисти и сухи херметически затварящи се кутии, като между редовете слагаме целофан. Съхраняваме на сухо и прохладно място.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...