Кулинарни рецепти » Рачел от тиква

 Рачел от тиква

Продукти:

• 2 кг тиква
• 2 кг захар
• 1 л вода
• 2 ч. л. лимонтузу
• 2 праха ванилия

Начин на приготвяне:

Почистената обелена тиква нарязваме на кубчета и държим 5 часа във варна вода (на 5 л вода – 3/4 ч. ч. гасена вар), след което ги измиваме добре с течаща вода.

Отцеждаме ги и ги пускаме във врящия сироп, приготвен от захарта и водата. Варим до сгъстяване. Малко преди да свалим от огъня, прибавяме лимонтузуто и ванилията.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало