Кулинарни рецепти » Ягодки

 Ягодки

Продукти:

• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 4-5 с.л. сироп от ягоди
• 2 с.л. пудра захар
• 1 белтък
• червена боя
• кристална захар за овалване

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъка с пудрата захар, прибавяме сиропа, боята, разтворена в няколко капки вода, и орехите.

От сместа оформяме ягодки и ги овалваме в кристалната захар. Поднасяме сладкишчетата след като са престояли 1 ден.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало