Кулинарни рецепти » Коледни елхички

 Коледни елхички

Продукти:

• 500 г брашно
• 4 яйца
• 2 пакетчета краве масло
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 щипка амонячна сода
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• мармалад или течен шоколад за слепване

За крема:

• 1 пакетче краве масло
• зелена сладкарска боя

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме последователно млякото, содите и маслото. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Омесваме средно меко тесто и го оставяме малко да почине. После го разточваме на кори с дебелина 4-5 мм.

Вземаме три кръгли къдрави формички с различен диаметър и с тях изрязваме фигурки от тестото. Нареждаме тестените фигурки в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна при температура 180°С, докато порозовеят. Оставяме ги да изстинат.

После с мармалад слепваме по три кръгчета с различна големина, така че да наподобяват елхичка. /Вместо мармалад можем да използваме течен шоколад./

Разбиваме размекнатото масло за крема на пяна, оцветяваме го със зелена боя и с шприц украсяваме елхичките в кръг, така че да заприличат на истински.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало