Кулинарни рецепти » Ореховки с мая

 Ореховки с мая

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 20 г мая
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 3 с.л. кристална захар
• 250 г краве масло
• 2 яйца
• 1 ванилия и пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. Разбиваме белтъците на гъст сняг и внимателно ги съединяваме с орехите. Разбиваме маслото на пяна и го смесваме с разбитите жълтъци и втасалата мая. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Омесваме меко тесто, което накъсваме на малки топчета.

В средата на всяко топче слагаме по малко от ореховата плънка. Нареждаме ореховките в намаслена тавичка и ги оставяме да втасат. След това ги изпичаме в силна фурна.

Изчакваме готовите ореховки да изстинат, след което ги потапяме за кратко време в хладка вода и ги овалваме в пудра захар, разбъркана с ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало