Кулинарни рецепти » Ореховки с мая

 Ореховки с мая

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 20 г мая
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 3 с.л. кристална захар
• 250 г краве масло
• 2 яйца
• 1 ванилия и пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. Разбиваме белтъците на гъст сняг и внимателно ги съединяваме с орехите. Разбиваме маслото на пяна и го смесваме с разбитите жълтъци и втасалата мая. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Омесваме меко тесто, което накъсваме на малки топчета.

В средата на всяко топче слагаме по малко от ореховата плънка. Нареждаме ореховките в намаслена тавичка и ги оставяме да втасат. След това ги изпичаме в силна фурна.

Изчакваме готовите ореховки да изстинат, след което ги потапяме за кратко време в хладка вода и ги овалваме в пудра захар, разбъркана с ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало