Кулинарни рецепти » Козуначени яйца с цели плодове от сладко

 Козуначени яйца с цели плодове от сладко

Продукти:

• 1 доза козуначено тесто
• 20-25 плода от смокиново сладко
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 4-5 с.л. пудра захар
• 2-3 с.л. гликоза
• 1-2 белтъка
• 1 ванилия
• кристална захар
• мазнина

Начин на приготвяне:

Вземаме смокините от сладкото, овалваме ги в галета, после бързо потапяме в сиропа от сладкото и ги отъркалваме неколкократно в смлени орехови ядки.От тестото разточваме кора, дебела около 5 мм.

Режем от кората правоъгълни парчета, в които слагаме по една смокиня, завиваме добре, имитирайки яйце, като краищата подпъхваме отдолу, за да не се виждат. Леко ги мажем с бития белтък, овалваме със стърготините и изпичаме в умерена фурна.

Някои от яйцата можем да посипем с ароматизирана пудра захар, а други леко да намажем с гликоза и отъркаляме в настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало