Продукти:
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 4 ч.ч. брашно
• пудра захар или конфитюр за гарниране
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме с вилица яйцата, захарта и олиото. Слагаме киселото мляко, в което сме разбъркали содата. Прибавяме брашното и замесваме средно твърдо тесто. Месим интензивно десетина минути, докато в тестото започнат да се образуват мехури. Разделяме го на 5-6 топки и го оставяме да почива.
След 15 мин разточваме от всяка топка кора с дебелина 5 мм. Нарязваме корите на лентички или на кръгчета и ги изпържваме в сгорещеното олио.
Преди поднасяне поръсваме сладките с пудра захар или ги намазваме с конфитюр. За да освежим престоялите сладки, можем да ги залеем с горещ сироп, приготвен от 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...