Продукти:
• 125 г лешници
• 2 белтъка
• 80 г пудра захар
• 1 пакетче ванилия
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесваме солта и белтъците и разбиваме, постепенно добавяйки захарта. Когато пяната стане твърда, прибавяме ситно нарязаните лешници и ванилията.
Гребваме от сместа с чаена лъжичка и слагаме в тавичката, предварително намазана с масло. Печем около 15 мин на слаб огън.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...