Кулинарни рецепти » Канелени курабии

 Канелени курабии

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 с.л. канела
• 1 непълна ч.л. сода бикарбонат
• винена киселина (на върха на ножа)

Начин на приготвяне:

Разбиваме с дървена лъжица брашното и врялото масло, докато сместа стане на трохи. Прибавяме захарта, жълтъка и канелата. Сипваме содата и винената киселина, разтворени в 1 с.л. вода.

Омесваме гладко тесто, от което оформяме кръгли курабийки. Нареждаме курабийките в леко намаслена тавичка и ги изпичаме в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало