Кулинарни рецепти » Алказари

 Алказари

Продукти:

• 4 белтъка
• 200 г захар
• 200 г смлени орехи
• 1 ванилия
• 100 г шоколадови пръчици за овалване

За крема:

• 1 1/2 пакетчета краве масло
• 200 г пудра захар
• 4 жълтъка
• 1 ч.л. ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме на сняг белтъците със захарта. Прибавяме орехите и ванилията и разбъркваме много добре. Гребваме с лъжичка от тази смес и оформяме купчинки в намаслена, набрашнена и застлана с хартия тавичка, като оставяме разстояние между тях. Печем ги в умерена фурна, докато порозовеят.


Разбиваме маслото за крема със захарта до побеляване. При непрекъснато разбиване прибавяме последователно един по един жълтъците и рома. Слепваме два по два изпечените алказари с този крем. После ги намазваме с останалия крем и ги овалваме в шоколадовите пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало