Кулинарни рецепти » Великденски сладки

 Великденски сладки

Продукти:

• 800 г брашно
• 200 г захар
• 5 яйца
• 200 мл прясно мляко
• 20 г мая
• 150 мл олио
• настъргана кора от 1 лимон
• 1 жълтък

Начин на приготвяне:

В прясното мляко разтваряме маята, прибавяме разбитите яйца със захарта, олиото, кората от лимона и брашното. Замесваме тесто, което завиваме с кърпа и оставяме на топло да втаса.

Когато тестото е готово, разделяме го на топки с големината на яйце, от които оформяме пръчки с дебелина около 1 см.

Завързваме пръчките на възел, намазваме ги с жълтъка, поръсваме ги със кристална захар и ги нареждаме в предварително намаслена тавичка. Печем ги в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало