Кулинарни рецепти » Бисквитени топки

 Бисквитени топки

Продукти:

• 250 г смлени бисквити
• 100 г смлени орехи
• 120 г пудра захар
• 200 г краве масло
• 3 яйца
• 30 г какао
• настърганата кора от 1 лимон
• 2-3 с.л. предварително натрошен крокан /карамелизирана захар/
• 1-2 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме едно по едно яйцата, какаото, рома, орехите, бисквитите, настърганата лимонова кора и натрошения крокан /карамелизираната захар/.

Разбъркваме сместа и оформяме от нея малки топчета, които овалваме в смлени орехи, в захар или в шоколадови пръчици. По желание във всяко от топчетата можем да сложим по една пияна вишна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало