Кулинарни рецепти » Лешникови сладки с глазура

 Лешникови сладки с глазура

Продукти:

• 80 г захар
• 100 г краве масло
• 2 жълтъка
• лимонова кора
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче бакпулвер
• 1-2 ч.ч. брашно
• 1 ванилия

За украсата:

• 2 белтъка
• 1 ванилия
• 80 г смлени лешници
• 140 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Разтриваме брашното но трохи с маслото. Добавяме захарта, ванилията, бакпулвера, жълтъците, млякото и настърганата на ситно лимоновата кора и месим, докато получим гладко тесто. Разточваме тестото и го нарязваме на кръгли формички.Печем в умерена фурна до златисто розово.

Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме ванилията и смлените лешници. Слагаме от получената смес по средата на всяко опечено кръгче. Връщаме сладкишите отново във фурната, за да изсъхне глазурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало