Продукти:
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. мас
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. амонячна сода
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. кристална захар
• 1 пакет брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с олиото, маста, млякото, амонячната сода, бикарбоната и захарта. Прибавяме брашно, колкото поеме, за да стане меко тесто. Оформяме топчета колко яйце.
В тавичка, намазана с олио, подреждаме топчетата на разстояние, защото при изпичането се надуват. Отгоре всяко топче намазваме с разбит жълтък и поръсваме с кристална захар.
Печем при температура 200 градуса 15 минути.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...