Кулинарни рецепти » Шапчици

 Шапчици

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 120 г пудра захар
• 1 ванилия
• 250 г брашно
• 150 г кристална захар
• 150 г смлени орехови ядки
• отцедени плодчета от сладко /ягоди или вишни/
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Размекваме маслото и го разбиваме с пудрата захар до побеляване. Отделяме жълтъците от белтъците и ги прибавяме един по един към маслото. Постепенно сипваме пресятото с ванилията брашно. Омесваме тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм. С малка стъклена чаша изрязваме от кората кръгчета.

Разбиваме на сняг белтъците с кристалната захар. Прибавяме смлените орехи като внимателно разбъркваме. С шприц или лъжичка слагаме по малко от тази смес върху тестените кръгчета. Най-отгоре слагаме плодче от сладко.

Нареждаме кръгчетата в намаслена тавичка и печем в умерена фурна, докато станат бледорозови. Поръсваме готовите шапчици с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало