Продукти:
• 6 белтъка
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. фъстъци (изпечени и натрошени)
• 1/4 ч.ч. кокосово брашно (стърготини)
Начин на приготвяне:
Смесваме белтъците и захарта на слаб огън. Разбиваме с миксер около 20 минути. Добавяме кокоса и половината от фъстъците и отново разбиваме.
Вземаме с лъжичка от сместа и потапяме в останалата половина от фъстъците, като оформяме полумесец. Подреждаме в тавичка, покриваме с фолио и печем на 160-180 градуса около 20 минути.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...