Кулинарни рецепти » Канадски ягоди

 Канадски ягоди

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1/2 ч.л. сол
• 6 с.л. захар
• 1 1/2 пакетчета краве масло
• 350 г сметана
• 3 с.л. разтопено краве масло

За гарниране:

• 1 кг ягоди
• 150 г захар
• 250 г сметана

Начин на приготвяне:

В дълбок съд размесваме брашното, бакпулвера, солта и захарта. Нарязваме маслото на парченца и го прибавяме към брашнената смес, като търкаме между дланите, така че да получим грубо пясъчно тесто. Прибавяме сметаната, разбъркваме най-напред с лъжица, а после омесваме с ръце, докато тестото стане гладко.

Разточваме кора с дебелина 1,5 см и с помощта на чаша изрязваме 8 кръгчета с диаметър 10 см. Нареждаме кръгчетата в намаслена тавичка и върху всяко кръгче изсипваме разтопено и охладено масло.

Омесваме останалото тесто, разточваме го на кора с дебелина 1,5 см и изрязваме 8 кръгчета с диаметър 8 см. Слагаме ги върху кръгчетата в тавичката и печем в предварително загрята умерена фурна, докато се зачервят. Изваждаме ги и след като изстинат ги разлепяме.

Слагаме между кръгчетата по 5-6 ягоди, разрязани на половинки и поръсени със захар. След това отново ги слепваме. Най-отгоре върху малките кръгчета слагаме по 3-4 цели ягоди. Преди да сервираме, шприцоваме върху ягодите разбитата със захарта сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало