Продукти:
• 90 г овесени ядки
• 50 г брашно
• 3 с.л. натрошено сирене
• 1 жълтък
• 2 с.л. прясно мляко
• 50 г краве масло
• 1 щипка бакпулвер
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесваме овесените ядки, брашното, сиренето, солта и бакпулвера. Добавяме маслото, размекнато до стайна температура, и размачкваме всички продукти. След това бавно изливаме млякото и замесваме тесто, което разточваме на тънка кора.
С малка формичка изрязваме кръгове, а след това разрязваме кръговете на четвъртинки. Нареждаме курабийките в намаслена тавичка, намазваме ги с жълтъка и ги печем в предварително загрята умерена фурна, докато станат златистожълти.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...