Продукти:
• 500 г захар
• 300 мл вода
• 1 ч.ч. печени ситно нарязани орехи
• 1 белтък
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Карамелизираме 2-3 с.л. от захарта. Сипваме останалата захар и водата и сваряваме гъст сироп. Разбиваме белтъка на сняг.
При непрекъснато бъркане изливаме на тънка струйка захарния сироп върху белтъка. Изчакваме сместа да поизстине и прибавяме орехите и ванилията.
Вземаме с чаена лъжичка от сместа и оформяме малки топчета.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...