Продукти:
• 400 г пудра захар
• 3 белтъка
• 250 г смлени бадеми
• 50 г брашно
• 50 г цели бадеми
• 175 г мармалад от шипки
Начин на приготвяне:
Разбиваме на гъст сняг белтъците и захарта. Постепенно добавяме брашното и бадемите. Оформяме неголеми топчета и върху всяко слагаме обелени бадеми.
Запичаме и след като сладките изстинат, ги залепваме две по две с мармалад.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...