Кулинарни рецепти » Шипкови сладки

 Шипкови сладки

Продукти:

• 400 г пудра захар
• 3 белтъка
• 250 г смлени бадеми
• 50 г брашно
• 50 г цели бадеми
• 175 г мармалад от шипки

Начин на приготвяне:

Разбиваме на гъст сняг белтъците и захарта. Постепенно добавяме брашното и бадемите. Оформяме неголеми топчета и върху всяко слагаме обелени бадеми.

Запичаме и след като сладките изстинат, ги залепваме две по две с мармалад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало