Продукти:
• 4 яйца
• 2-2 1/2 ч.ч. брашно
• пудра захар за ръсене
• 1 малко бурканче сладко (череши или вишни) за украса
• 2-3 белтъка за слепване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Омесваме яйцата и брашното. Разточваме кора, дебела колкото гърба на ножа. С чашка режем кръгчета, които цепваме с нож на 5 места без да нарушаваме средата. След това слепваме по три кръгчета по средата с белтък, като се стремим да разминаваме цепките.
Така получените сладки пържим в нагорещена мазнина до златисто (при пърженето в много мазнина, така че да плуват, сладките цъфват като розички). След това ги нареждаме на кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
По средата на всяка розичка слагаме по един плод от сладкото и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...