Кулинарни рецепти » Сладки пурички

 Сладки пурички

Продукти:

• 600-700 г брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. разтопено краве масло /или олио/
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• пудра захар
• ванилия /или канела/
• мармалад

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното с млякото, маслото и содата и омесваме тесто като за баница. След това разточваме тестото на кора с дебелина както за юфка. Нарязваме я на правоъгълници с големина по желание.

Намазваме тестените парчета с тънък слой мармалад и ги навиваме на рулца, които нареждаме в леко намаслена тавичка. Печем ги в предварително загрята умерена фурна, докато станат бледозлатисти.

Овалваме готовите пурички, докато са още топли, в пудра захар, която сме ароматизирали с ванилия или канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало