Продукти:
• 200 г краве масло
• 300 г смлени орехови ядки
• 50 г крокан
• 4 белтъка
• 150 г пудра захар
За глазурата:
• 4 жълтъка
• 150 г пудра захар
• 100 г разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Размекваме маслото и го разбиваме със захарта до побеляване. Прибавяме разбитите на сняг белтъци, смлените орехи и счукания крокан. Разбиваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Печем в умерена фурна.
Разбиваме жълтъците с пудрата захар и затопляме на огъня, докато сместа се сгъсти. Прибавяме разтопения шоколад, разбъркваме и изсипваме сместа на равномерен пласт върху изпечения блат. Изчакваме сладкишът да изстине и го разрязваме на квадратчета.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...