Продукти:
• 500 г брашно
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. свинска мас
• 3 яйца
• 1 бакпулвер
• 3 ч.ч. мляко
• 1 ч.ч. олио
• конфитюр за плънката
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, захарта, млякото, разтопената мас и брашното, което сме смесили с бакпулвера. Омесваме средно меко тесто. Накъсваме тестото на 40 топки.
Разточваме всяка топка на малка кора с дебелина 0,5 см. Слагаме по средата малко от конфитюра, защипваме краищата в средата и оформяме като яйце. Сгорещяваме олиото и изпържваме топките до златисто. След като изстинат ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...