Продукти:
• 1 кг картофи
• 20 г брашно
• 150 г мармалад
• 30 г галета
• 1 яйце
• 20 г краве масло
• 120 г пудра захар
• 1 ванилия
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги прекарваме през преса. Прибавяме солта, брашното и яйцето и омесваме сместа. С ръка оформяме кръгчета от тестото и върху всяко кръгче слагаме по малко мармалад. Сгъваме кръгчетата на две и им придаваме различни форми.
Пускаме приготвените кнедли в съд с кипяща леко посолена вода и ги варим, докато изплуват на повърхността. Тогава ги изваждаме с помощта на решетеста лъжица и ги оставяме да се изцедят.
В отделен съд запържваме галетата и я размесваме със захарта и ванилията. Овалваме готовите кнедли в тази смес. Трябва да внимаваме кнедлите да не са много влажни, за да не овлажнят захарта, нито да са прекалено сухи, защото захарта няма да залепне.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...