Начин на приготвяне:
Смесват се 3 к.ч. ситно смлени орехови ядки, 1 ч.ч. пудра захар, 7 разбити на твърд сняг белтъци и 3 с.л. брашно. Всичко се обърква много добре и се изсипва на тънък пласт в намаслена тавичка. Пече се в предварително загрята умерена до слаба фурна.
Веднага след изпичането, още в тавичката получената кора се нарязва на квадрати, които се завиват на фунийки. Получените фунийки се пълнят с крем по избор – обикновено от сметана, захар и какао.
Накрая плезирите се топват до половината в разтопен шоколад и се оставят в хладилник.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...