Кулинарни рецепти » Фунийки

 Фунийки

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. захар
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 пакетче амонячна сода
• 1 ванилия
• 1 к.ч. смлени орехови ядки за поръсване


За крема:

• 1 л прясно мляко
• 350 г захар
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 3 яйца

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме киселото мляко с амонячната сода, а след това – олиото. Постепенно сипваме пресятото с ванилията брашно. Омесваме меко тесто и го разточваме на правоъгълна кора с дебелина 5 мм.

Изрязваме от кората ленти с широчина 2 см. Оформяме фунийки от алуминиево фолио и навиваме около всяка фунийка по една тестена лента. Нареждаме така приготвените фунийки в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна при температура 220°С, докато станат бледорозови.

Сваряваме млякото за крема и прибавяме захарта и маслото, като разбъркваме. Размиваме брашното в 150 мл вода и при непрекъснато бъркане го сипваме в крема. Варим на умерен огън, докато кремът се сгъсти. После отстраняваме от огъня, изчакваме десетина минути кремът да поизстине и прибавяме разбитите яйца и ванилията.

Изваждаме фолиото от изпечените фунийки и ги пълним с приготвения крем. Отгоре поръсваме със смлените орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало