Продукти:
• 250 г брашно
• 120 г маргарин
• 2 жълтъка
• 100 г пудра захар
• 1 к.ч. сметана
• 5 г сода бикарбонат
• 1 белтък
За глазурата:
• 150 г пудра захар
• 10 г краве масло
• 20 г какао
• 1 к.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното със захарта и содата, прибавяме ситно нарязания маргарин и стриваме сместа. Добавяме жълтъците и сметаната, правим твърдо тесто и го разделяме на 3 части. Двете части разточваме във вид на правоъгълник, слагаме в тавичка, завиваме краищата и ги намазваме с белтък.
Отгоре слагаме цилиндърчета, направени от останалото тесто и леко ги притискаме, за да прилепнат добре. Печем в силна фурна до пожълтяване.
Затопляме млякото и разтваряме в него захарта за глазурата. Варим като непрекъснато бъркаме, докато глазурата се посгъсти. Тогава прибавяме маслото, а след малко и какаото и варим, докато получим необходимата гъстота. Оставяме да поизстине и заливаме изпечения и изстинал сладкиш.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...