Кулинарни рецепти » Праскови

 Праскови

Продукти:

• 1,5 кг брашно
• 500 г захар
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 пакетче бакпулвер
• 1 пакетче амонячна сода
• 2 ванилии
• жълта и червена сладкарска боя
• 2 ч.ч. смлени чаени бисквити за овалване

За крема:

• 2 пакетчета краве масло
• 4 яйца
• 500 г пудра захар
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки


Смесваме захарта и яйцата и разбиваме, докато захарта се разтопи. Прибавяме киселото мляко, хлебната и амонячната сода. Разбиваме добре, като постепенно сипваме олиото. Накрая сипваме брашното, което сме пресяли с бакпулвера и ванилиите. Омесваме средно твърдо тесто.

Оформяме от тестото топчици с големината на орех. Нареждаме ги в намаслена тавичка на разстояние едно от друго и печем в предварително загрята фурна при температура 220°С, докато станат бледорозови.

Размекваме маслото за крема и го разбиваме с пудрата захар, докато получим еднородна смес. При непрекъснато разбиване прибавяме едно по едно яйцата и накрая – орехите. Внимателно издълбаваме изпечените топчета от страната, на която са лежали в тавата. Пълним ги с приготвения крем и ги слепваме две по две.

Разтваряме жълтата и червената боя и потапяме топчетата от едната страна в жълтата боя, а от другата – в червената. После ги овалваме в смлените бисквити. За дръжчици на прасковите слагаме листенца от чимшир.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало