Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• половин пакетче маргарин
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 с.л. прясно мляко
• 1 ч.л. амонячна сода
• 2-3 с.л. ситно нарязани и отцедени портокалови кори от сладко
• 1 с.л. ситно настъргана портокалова кора
• 1 белтък
• 1/2 к.ч. орехови ядки
За глазурата:
• 1 с.л. ром
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 с.л. портокалов сок
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина, жълтъците и захарта, прибавяме содата, разтворена в млякото, портокаловите кори и брашното. Замесваме средно твърдо тесто.
Оформяме малки топчета. Потапяме ги в белтъка, който сме разбъркали със систно счукани орехови ядки, и нареждаме на по-голямо разстояние в предварително намаслена тава. Печем сладките във силна фурна.
Смесваме рома, портокаловия сок и захарта и бъркаме, докато сместа се сгъсти и побелее. С малка лъжичка я разливаме на тънки струйки върху изстиналите сладки.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...