Продукти:
• 1 кг моркови
• 1 кг захар
• 100 г настъргани кори от портокал
• 1 ч.ч. гликоза
• 200 г счукани орехови ядки
• 1 ч.л. джинджифил
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги настъргваме на ситно ренде. Добавяме 1 кг захар и настърганите кори.
Варим на слаб огън в сироп от 100 г захар , 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. гликоза, докато морковите поемат цялата течност. Добавяме ореховите ядки и джинджифила.
Сварената смес разстиламе върху поднос, където престоява 12 часа. След това я разрязваме на парчета, които съхнат 2-3 дни, когато са готови за консумация.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...