Кулинарни рецепти » Имберлех /еврейски десерт/

 Имберлех /еврейски десерт/


Продукти:

• 1 кг моркови
• 1 кг захар
• 100 г настъргани кори от портокал
• 1 ч.ч. гликоза
• 200 г счукани орехови ядки
• 1 ч.л. джинджифил

Начин на приготвяне:

Почистваме морковите и ги настъргваме на ситно ренде. Добавяме 1 кг захар и настърганите кори.

Варим на слаб огън в сироп от 100 г захар , 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. гликоза, докато морковите поемат цялата течност. Добавяме ореховите ядки и джинджифила.

Сварената смес разстиламе върху поднос, където престоява 12 часа. След това я разрязваме на парчета, които съхнат 2-3 дни, когато са готови за консумация.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало