Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг свинско месо
• 1 к.ч. мазнина
• 2-3 глави лук
• 6-7 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 кг зелен фасул
• 1 връзка магданоз
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото със студена вода, отцеждаме добре и го нарязваме на порции. Пържим в сгорещена мазнина до получаване на коричка от всички страни и изваждаме.
В същата мазнина слагаме нарязания лук и задушаваме. Щом лукът поомекне, прибавяме 1-2 домата, нарязани на дребно.
Когато се запържат, слагаме червения пипер и заливаме с 1-2 к.ч. гореща вода. Слагаме месото да се вари в запръжката до омекване.
Почистения фасул измиваме и задушаваме отделно с малко мазнина, сол и съвсем малко вода. Щом омекне, го прибавяме към свареното месо.
Брашното размиваме в много малко вода и изсипваме в ястието заедно с останалите нарязани домати. Оставяме да поври на умерен огън. Накрая поръсваме с наситнен магданоз. Поднасяме с кисело мляко.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...