Продукти: (за 4 порции)
• 600 г агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 1 връзка пресен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 300 г тиквички
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, измиваме го, нарязваме го на хапки и го слагаме в предварително загрята суха тенджера. Държим на огъня, без да захлупваме, докато водата от месото се изпари. Тогава наливаме половината от олиото и като разбъркваме месото с дървена лъжица, го изпържваме.
Запържваме в останалата мазнина ситно нарязания лук. Прибавяме предварително препеченото брашно и също го позапържваме. Накрая поръсваме с червения пипер, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и сипваме сместа при месото.
Прибавяме обелените и нарязани на малки кубчета тиквички. Наливаме малко топла вода, захлупваме и варим на тих огън. Когато месото и тиквичките омекнат, поръсваме със ситно нарязани магданоз и пресен джоджен и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...