Кулинарни рецепти » Варен заек с картофи

 Варен заек с картофи

Продукти: (за 3 порции)

• 600 г заешко месо
• 1-2 моркова
• 1 глава лук
• 500 г картофи
• 3-4 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и обескостяваме месото, след което го нарязваме на порции.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от маслото, към което сме прибавили олиото и малко вода. Прибавяме месото, заливаме го с виното и гореща вода, колкото да го покрие. Варим на умерен огън.

Когато месото поомекне, прибавяме обелените и нарязани картофи и размитото с малко вода доматено пюре. Посоляваме ястието на вкус и варим още 20 мин. Накрая прибавяме останалото масло, поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало