Кулинарни рецепти » Гулаш от свинско месо

 Гулаш от свинско месо
(Украйна)

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г свинско месо
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 глави лук
• 2 дафинови листа
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на парченца. Размиваме доматеното пюре в 1 ч.ч. вода. Почистваме лука, измиваме го и го нарязваме на дребно.

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме маслото и запържваме месото до златисто. Прибавяме лука, запържваме го леко с месото, наливаме размитото доматено пюре, слагаме дафиновите листа, посоляваме и поръсваме с черен пипер и с брашното.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало