Кулинарни рецепти » Телешко месо в доматен сос

 Телешко месо в доматен сос

Начин на приготвяне:

Взема се месо от бута, плешката или филето. Почиства се от костите и жилите. Нарязва се на парченца по 50 г и се задушава в сгорещена мазнина.

Отделно в мазнина се задушават ситно нарязани кромид лук и чесън. Заливат се с бульон и сос от червени домати и се подправят с дафинов лист, оцет и захар. Прибавя се задушеното месо.

Сместа се вари 15 минути, след което се насипва гореща в затоплени буркани. Те се затварят и се стерилизират 100 минути. Консервата може да се приготви и от говеждо месо.

Автор: Красимир Петров

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало