Кулинарни рецепти » Телешко месо в доматен сос

 Телешко месо в доматен сос

Начин на приготвяне:

Взема се месо от бута, плешката или филето. Почиства се от костите и жилите. Нарязва се на парченца по 50 г и се задушава в сгорещена мазнина.

Отделно в мазнина се задушават ситно нарязани кромид лук и чесън. Заливат се с бульон и сос от червени домати и се подправят с дафинов лист, оцет и захар. Прибавя се задушеното месо.

Сместа се вари 15 минути, след което се насипва гореща в затоплени буркани. Те се затварят и се стерилизират 100 минути. Консервата може да се приготви и от говеждо месо.

Автор: Красимир Петров

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало