Продукти: (за 4 порции)
• 500 г шилешко месо
• 1 було
• 1 глава лук
• 4 домата
• 5-6 розички от карфиол
• 1 к.ч. грах
• 3-4 картофа
• 3-4 месести пиперки
• 1-2 люти чушлета
• 1 к.ч. олио
• четвърт пакетче краве масло
• 1-2 ч.ч. гореща вода
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на порции, посоляваме го, слагаме го в плитък и широк съд и го заливаме с горещата вода и част от олиото. Варим го около 40 мин на умерен огън.
Прибавяме всичките зеленчуци /без лютите чушки/, които сме почистили, нарязали и смесили като за салата. Поръсваме ястието с червения пипер, посоляваме го, прибавяме лютите чушлета, заливаме го с останалото олио и го покриваме с булото.
Захлупваме плътно съда и варим около 1 час на тих огън. Преди да поднесем, заливаме с разтопеното масло и поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...